Національна школа суддів України

Мистецтво ведення ділових переговорів

1 – 5 квітня 2019 року в  місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів окружних та апеляційних адміністративних судів.

Директор Харківського регіонального відділення Валентина Коржик під час вітального слова зазначила, що метою підготовки є удосконалення професійних знань, практичних вмінь і навичок помічників суддів та ознайомила слухачів із регламентом занять.

Судді – викладачі Харківського апеляційного адміністративного суду Яна Макаренко та Вікторія Русанова розглянули зі слухачами види судових рішень та вимоги до їх форми, змісту, структури, стилю і мовного оформлення, опанували особливості розгляду адміністративними судами соціальних спорів.

Координатор програми Ради Європи HELP в Україні від адвокатури Олена Сібільова детально ознайомила присутніх  з Європейською системою захисту прав людини, діяльністю Європейського Суду з прав людини, особливостями застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського Суду з прав людини в національній судовій практиці.

Помічники суддів окружних та апеляційних адміністративних судів під час інтерактивної лекції, яку проведуть представники Головного територіального управління юстиції у Харківській області Наталя Колотілова та Вікторія Голуб,  розглянуть питання із застосування договорів про правову допомогу з іншими державами, застосування міжнародних актів у правосудді та практичні питання оформлення документів, їх зміст та форму при міжнародному співробітництві.

Із використанням інформаційних технологій у судах та концепцією електронного суду  ознайомить аудиторію керівник апарату Харківського окружного адміністративного суду Валентина Лисенко.

Доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Пивоваров проведе заняття, на яких помічники суддів ознайомляться з основами українського писемного та усного мовлення в юридичній сфері, вимогами до укладання документів та особливостями їх мовного оформлення, опанують сучасні інструменти ефективного ведення переговорів.

Помічники суддів разом із психологом – практиком Анастасією Горецькою віднайдуть шляхи вирішення та попередження конфліктів у спілкуванні між працівниками суду та відвідувачами суду, навчаться запобігати ефекту професійного вигорання та формувати позитивний соціально-психологічний клімат у колективі.

Представник Харківської міської громадської організації інвалідів “Креавіта” Уляна Франківська  надасть рекомендації та практичні поради учасникам підготовки щодо методів покращення навичок комунікації в роботі з людьми з інвалідністю.

Питання  функціональних обов’язків помічників суддів, умови та порядок прийняття на службу, проходження служби в судах запропонує до обговорення заступник керівника апарату Харківського окружного адміністративного суду Ірина Зарубіна.