Національна школа суддів України

Модельні рішення для судів

21 лютого 2020 року в місті Харкові місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Проєктом Європейського Союзу “Право-Justice проведено семінар для суддів та працівників апаратів судів на тему: Впровадження модельних рішень у судах у відповідності із кращими європейськими практиками”.

Вітальними словами захід відкрили директорка Харківського регіонального відділення Валентина Коржик, міжнародна головна експертка з питань судової реформи Проєкту “Право-Justice” (Польща) Анна Адамська-Галлант та начальник територіального управління Державної судової адміністрації України у Харківській області Володимир Остапенко.

Анна Адамська-Галлант повідомила, що Проєкт ЄС “Право-Justice” працює над удосконаленням організації роботи судів у рамках ініціативи “Модельні суди”, яка полягає у впровадженні низки нововведень у пілотних модельних судах з метою покращення роботи суду.

Міжнародні експерти Іріна Урумова (Польща/Вірменія), Вітольд Павлак (Велика Британія), Рафал Дунал (Польща) та Оксана Лесик висвітлили питання надання судових послуг, служби підтримки вразливих потерпілих та свідків, удосконалення кадрової політики в суді, ІТ-рішень тощо.

Наприкінці заходу учасники запевнили, що обговорення поставлених питань є корисним для очільників та керівників апаратів судів, а презентовані експертами матеріали допоможуть долати управлінські виклики, які виникають у повсякденній роботі.