Національна школа суддів України

Можливості багатосторонньої міжнародної співпраці

16 жовтня 2015 року в приміщенні Львівського регіонального відділення на круглому столі обговорювалися перспективи продовження співпраці між правниками України, Нідерландів, Німеччини та Польщі.

Круглий стіл став продовженням дводенної програми міжнародної конференції “Реформа правосуддя в Україні в умовах Європейської інтеграції”, організованої Апеляційним судом Львівської області в тісній співпраці з Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України. Представники судових органів Нідерландів, України, Польщі та Німеччини обговорили можливості багатосторонньої міжнародної співпраці задля ефективного проведення  судової реформи в Україні.

Участь в роботі круглого столу взяли заступник директора Центру суддівських студій Андрій Алєксєв, менеджер нідерландського Центру міжнародного співробітництва Ліно Бросіус, керівник проектів німецького Фонду міжнародного правового співробітництва в Україні та Молдові Стефан Миронюк, асистент голови апеляційного суду в Кракові Павел Циран.

Модератором  круглого столу був проректор Національної школи суддів України Володимир Мазурок, який запрошував до слова суддю Галицького районного суду міста Львова, члена Ради суддів України Олега Юрківа, суддів з Нідерландів і Німеччини R.A. van der Pol, P. R. Wery та Christian Schmitz-Justen, голову Апеляційного суду Львівської області Петра Каблака та директора Львівського регіонального відділення Оксану Польну.

Менеджер нідерландського Центру міжнародного співробітництва Ліно Бросіус у свому виступі, зокрема наголошував на необхідності залучення до подальшої співпраці представників громадських організацій, адвокатів і прокурорів.

Керівник проектів німецького Фонду міжнародного правового співробітництва в Україні та Молдові Стефан Миронюк зазначив п’ять можливих напрямків подальшої співпраці, а саме щодо конституційного права, адміністративного права, судової реформи, кримінального права та боротьби з корупцією.

Асистент голови апеляційного суду в Кракові Павел Циран запропонував представникам української сторони внести пропозиції щодо конкретних тем подальшої співпраці, які зазначила у своєму виступі директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна.

Учасники конференції з Нідерландів, Німеччини та Польщі в той же день відвідали Сихівський та Галицький районні суду міста Львова та були присутніми  на судових засіданнях у цих судах.

Під час круглого столу неодноразово висловлювалась вдячність представникам Нідерландів, Німеччини та Польщі, за їх зусилля в становленні правої держави та справедливого правосуддя в Україні.

Галицький районний суд м. Львова