Національна школа суддів України

Мотивація судового вердикта

22 листопада 2018 року Національна школа суддів України проводила  підсумковий контроль успішності виконання ІІ блоку програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді “Цивільне судочинство”. Слухачі та слухачки готували проект рішення суду на підставі матеріалів модельної цивільної справи з дотриманням вимог, установлених чинним законодавством.

Цього разу для слухачів і слухачок стало випробуванням неохідність написання судового рішення в цивільній справі про поділ між колишнім подружжям автомобіля.    

Підсумковий контроль успішності проходив одночасно в шести локаціях: містах Дніпрі, Києві, Львові, Одесі, Харкові та Чернівцях.     

Протягом чотирьох годин майбутні судді вивчали матеріли цивільної справи в електронній формі та готували на персональних комп‘ютерах проекти рішення суду, в якому були присутні сторони.   

У ході підготовки проектів судових рішень кожен із майбутніх суддів описав мотивацію своєї позиції в цивільній справі.нч    

Оцінювання робіт, виконаних слухачками та слухачами, буде тривати до 6 грудня  2018 року, після чого досвідчені експерти дадуть поради майбутнім суддям щодо необхідності вдосконалення відповідних умінь і навичок.