Національна школа суддів України

Мовленнєвий етикет у діловому спілкуванні співробітників Служби судової охорони

29 вересня 2020 року в місті Харкові місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України  проведено онлайн семінар-практикум для командирів та заступників командирів Територіальних управлінь Служби судової охорони на тему: “Українське ділове мовлення”.

У вітальній промові директор регіонального відділення Валентина Коржик зазначила,  що метою семінару є удосконалення  навичок  володіння українською діловою мовою та підвищення  рівня культури усного й писемного мовлення у фаховій діяльності співробітників Служби судової охорони.

Для проведення семінару запрошено досвідченого викладача, доцента кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидата філологічних наук  Василя Пивоварова.

Під час навчання присутні удосконалили свої знання з етикету ділової мови, детально ознайомилися зі змінами та доповненнями українського правопису,  з мовними засобами офіційно-ділового стилю та вимогами до підготовки й складання процесуальних документів. Викладач відповів на чисельні запитання  та надав корисні рекомендації.