Національна школа суддів України

М’які навички, комунікативні навички та презентаційні навички судді

18 березня 2021 року Дніпровське регіональне відділення спільно з Консультативною місією Європейського Союзу в Україні в м. Маріуполі проводить періодичне навчання суддів місцевих загальних та апеляційних судів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації на семінарі в режимі онлайн на тему “М’які навички, комунікативні навички та презентаційні навички судді”.

Семінар відкрив директор Дніпровського регіонального відділення Національної школи суддів України Олександр Мартиненко та голова представництва Консультативної місії Європейського Союзу України в м. Маріуполі Мартін Кулішек.

Під час семінару викладачі: суддя Одеського апеляційного адміністративного суду, доктор педагогічних наук, кандидат юридичних наук Лариса Зуєва та суддя Авдіївського міського суду  Донецької області Олена Панченко у своїх лекціях висвітлили теми щодо ефективного формування та вдосконалення презентаційних навичок, особистих та професійних якостей судді, а також етичні аспекти в діяльності судді, вміння користуватися комунікативними навичками суддею в робочий та надурочний час.

Аліна Бунас,  доцент кафедри загальної психології та патопсихології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара,  кандидат психологічних наук в своїй презентації розкрила тему  щодо поняття життєвих навичок та особливості розвитку м’яких навичок необхідних для належного рівня репутації судді як публічної особи.

Маркус Ролофс, радник/експерт з питань верховенства права представництва КМЄС України в м. Львові, представив слухачам інтерактивну лекцію на тему “Побудова довіри в судах, розширення комунікації ”.

У ході семінару судді мали можливість обмінятися думками щодо висвітлених тем, а також обговорити проблемні питання що виникають у повсякденній професійній діяльності суддів та судів.

Після завершення заходу директор Дніпровського регіонального відділення НШСУ, Олександр Мартиненко і старший радник з питань реформування органів прокуратури представництва Консультативної місії Європейського Союзу України в м. Маріуполі Йоні Лехтімакі підвели підсумки семінару.  

Проведено також анкетне опитування учасників щодо якості та корисності проведення семінару. Кожному судді, який брав участь у заході, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України. 

Повний текст програми періодичного навчання розміщено на  веб–сайті Національної школи суддів України.