Національна школа суддів України

На часі тренінг із протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом

06 квітня 2020 року проректор Наталія Шукліна і заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександр Іщенко провели чергову онлайн зустріч через веб-платформу Ради Європи з представниками Проекту РЄ/ЄС “Посилення заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні”.

У фокусі сьогоднішньої зустрічі були питання аналізу судової практики у справах про відмивання доходів (AML), новелізації законодавства у сфері відмивання майна, детермінації тренінгових форм та методів для викладання курсу “Судовий розгляд кримінальних проваджень щодо легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом”.

Захід став черговим раундом співпраці для напрацювання матеріалів тренінгу для суддів місцевих загальних судів та суддів Вищого антикорупційного суду.

У ході дискусії проректор Наталія Шукліна поділилася планами Національної школи суддів України щодо навчання у 2020 році суддів, зокрема суддів Вищого антикорупційного суду.

Сергій Рибченко, керівник Проекту РЄ/ЄС “Посилення заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні”, проінформував учасників заходу про плани залучити до розробки курсу досвідчених іноземних суддів-експертів, які спеціалізуються на розгляді справ про відмивання коштів у своїх юрисдикціях.

За результатами зустрічі сторони домовилися активізувати напрацювання матеріалів в дистанційному форматі для якнайшвидшого запровадження тренінгу в навчальний процес Національної школи суддів України.