Національна школа суддів України

На порядку денному – актуальні питання підготовки майбутніх суддів

Національна школа суддів України активно готується до проведення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, початок проведення якої заплановано на березень 2018 року.

7 грудня 2017 року ректор Микола Оніщук провів підсумкову розширену нараду з актуальних питань спеціальної підготовки.

Участь в обговоренні питань готовності до початку проведення спеціальної підготовки майбутніх суддів взяли проректори, керівники структурних підрозділів та координатори блоків програми спецпідготовки.

У ході наради координатори блоків програми доповіли про стан виконання планів розробки навчально–методичного забезпечення та підготовки викладачів (тренерів) із особливостей розгляду окремих категорій справ ІІ–V блоків Програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки.

Ректор визначив низку завдань щодо організаційного забезпечення спеціальної підготовки, пов’язаних з її початком.

У зв’язку із необхідністю доопрацювання навчально–методичних матеріалів тренінгів відповідно зі змінами до процесуальних кодексів України визначено завдання завершити роботу щодо розробки тренінгів до кінця 2017 року.

Наголошено на необхідності створення потужного резерву викладачів (тренерів) з кожної теми в кожному з регіональних відділень, які будуть залучені до проведення спеціальної підготовки.

Начальник відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Олександр Гашицький презентував проект Положення про порядок визначення успішності виконання програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки.

До початку проведення спецпідготовки буде розроблятися система підготовки модераторів та фасалітаторів, забезпечення їх методичними матеріалами.

У той же час буде проведено підготовку тренерів-наставників, суддів-наставників, які будуть здійснювати наставництво (коучинг) кандидатів на посаду судді в ході їх стажування в місцевих судах всіх юрисдикцій.