Національна школа суддів України

На порядку денному підготовка та підвищення рівня кваліфікації працівників канцелярії судів

15–17 лютого 2021 року Національна школа суддів України проводить в онлайн-режимі підготовку та підвищення рівня кваліфікації старших секретарів, секретарів, головних і провідних спеціалістів місцевих, апеляційних судів, Вищого антикорупційного суду та Верховного Суду.

Начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Віктор Лисак відкрив навчальний захід, привітав його учасників, ознайомив із порядком проходження онлайн-навчання і питаннями, що включені до програми підготовки та підвищення рівня кваліфікації.

Розпочав підготовку професор кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук, доцент Ростислав Марчук, який розповів про загальні засади антикорупційної політики та актуальні питання запобігання корупції. Викладач зосередив увагу на останніх змінах, що відбуваються в антикорупційному законодавстві та на особливій ролі державних службовців судової системи в механізмі реалізації антикорупційної політики.

Під час інтерактивного заняття щодо змін та доповнень до нової редакції Українського правопису, який провела головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидат філологічних наук, доцент Оксана Кабиш, було зосереджено увагу на важливих моментах, зокрема, написанні та відмінюванні прізвищ, правилах вживання фемінітивів, змінах у написанні складних слів.

Психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Анжеліка Фарафонова  обговорила з учасниками підготовки психологічні особливості комунікативної компетенції, надала практичні рекомендації щодо використання в роботі технік безконфліктного спілкування, грамотного та ефективного керування конфліктами.

Актуальним був виступ заступника керівника апарату Хмельницького апеляційного суду Наталі Гуменюк, яка поділилася досвідом та практичними рекомендаціями щодо складання індивідуальних програм підвищення рівня професійної компетенції державного службовця.

Голова Ківерцівського районного суду Волинської області,  кандидат юридичних наук Вікторія Корецька зупиниться на питаннях щодо порядку приймання, зберігання та знищення речових доказів.

Гендерним аспектам у роботі  суду приділить увагу суддя Одеського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Елла Катаєва.

Не менш цікавим буде інтерактивна лекція начальника відділу звернень та надання публічної інформації секретаріату Касаційного цивільного суду апарату Верховного Суду Олексія  Ніколенка.

Учасники підготовки зможуть обмінятися досвідом, отримати відповіді на актуальні питання та корисні практичні поради від викладачів. За результатами проходження підготовки кожен слухач отримає Сертифікат Національної школи суддів України.