Національна школа суддів України

На порядку денному – питання адміністративної юрисдикції

6–10 червня 2016 року в місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів окружних адміністративних судів, призначених на посаду судді вперше.

Для проведення підготовки запрошено суддів місцевих, окружних адміністративних судів та Харківського апеляційного адміністративного суду. Досвідчені колеги передаватимуть суддям знання з питань адміністративного судочинства та загальних основ судової діяльності.

Підготовку розпочав заступник голови господарського суду Харківської області Олексій Бринцев з інтерактивного заняття на  тему застосування судами заходів адміністративної відповідальності за прояв неповаги до суду за статтею 185–3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Цю тему було презентовано у форматі міні-лекції, після якої слухачі взяли участь у тематичній дискусії.

Суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Михайло Гуцал  обговорить із суддями питання особливостей розгляду адміністративних  спорів, пов'язаних  із  земельними правовідносинами,  а суддя Дзержинського районного суду м. Харкова Тетяна Штих ознайомить слухачів із застосуванням антикорупційного  законодавства, відповідальністю суддів за вчинення корупційного правопорушення.

Крім того, під час підготовки буде висвітлено низку  інших найактуальніших питань адміністративного судочинства.

Також, під час підготовки судді візьмуть участь у  тренінгу на тему: “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя в адміністративному судочинстві”.