Національна школа суддів України

На шляху до апробації

23 березня 2021 року Національна школа суддів України спільно з українсько-канадським проєктом підтримки судової реформи провела засідання робочої групи щодо підготовки до апробації навчального курсу для суддів у формі тренінгу “Особливості розгляду кримінальних проваджень, пов’язаних із домашнім насильством”.

Засіданням модерувала Єлизавета Ковтюк – керівник робочої групи, головний науковий співробітник відділу “Тестологічний центр” Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці.

Увагу учасників засідання було акцентовано на питаннях, пов’язаних з підготовкою до апробації вищезазначеного навчального курсу, а саме: обговоренню загальних організаційних моментів та роботи в малих групах, узгодженню програми тренінгу та використанню напрацьованих матеріалів практичних завдань, питань для експрес–опитувань, відеокейсів, визначення модераторів для кожної з чотирьох малих груп, учасники яких будуть вирішувати практичні завдання, та підготовку сценарію проведення заходу і обговоренню результатів апробації групою розробників тощо.

Участь у засіданні взяли: представники Національної школи суддів України – Єлизавета Ковтюк, Тетяна Пустовойтова, Андрій Маслюк, Анна Швець, Оксана Прядка, судді-розробники – Віра Левко, Олексій Тандир, Інна Шелест, Тетяна Шевиріна, Ганна Шендрікова, представниця проекту – Валентина Ростопіра та представниці громадської організації “Ла Страда – Україна” – Катерина Черепаха та Марина Легенька.

Під час зустрічі також визначено дату проведення тренінгу для тренерів навчального курсу – 26–28 травня 2021 року.

Апробація зазначеного навчального курсу запланована на 25–26 березня 2021 року, що проходитиме у рамках програми підготовки суддів для підтримання їхньої кваліфікації на базі Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України. Тренерами заходу будуть безпосередньо розробники навчального курсу.