Національна школа суддів України

Начальники відділів та їх заступники опановують менеджмент у судах

17-18 березня 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України вперше проводить підготовку начальників відділів та заступників начальників відділів апеляційних судів.

Вітальними словами семінар відкрив начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Національної школи суддів України Віктор Лисак.

Для проведення підготовки на семінарі на тему: “Менеджмент у судах” викладачем запрошено суддю Авдіївського міського суду Донецької області Олену Панченко.

Розпочинаючи роботу семінару викладач розповіла про роль та функції керівника, ефективне управління, лідерство. Звернула увагу учасників підготовки на роль керівника при відборі та прийомі працівника на роботу, орієнтацію та адаптацію новопризначеного працівника, стажування, наставництво. Викладач в інтерактивній формі навчала майстерності формуванню команди і управлінню відносинами.

Семінар був насичений навчальними відеороликами та практичними завданнями відносно професійної етики працівників, навичок надання якісних судових послуг, вміння вирішувати напружені та конфліктні ситуації, шляхів попередження та вирішення конфліктів, запобігання ефекту професійного вигорання. Завдяки роботі в малих групах слухачі навчилися організації роботи підлеглих, управлінському контролю та мотивації персоналу.

Знання отримані на семінарі допоможуть керівникам  відділів та їх заступникам підвищити ефективність роботи відділів суду, досягати поставлених цілей, своєчасно приймати рішення, нести відповідальність за роботу відділу, будувати кар’єрне зростання та прагнути до саморозвитку.

Повний текст програми підготовки розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі «Підготовка».