Національна школа суддів України

Накладення стягнення за неповагу до суду

12 лютого 2019 року в Чернівецькому регіональному відділенні для слухачів і слухачок 16 групи проводилися тренінги “Особливості розгляду справ про адміністративні правопорушення щодо прояву неповаги до суду (ст.185-3 КУпАП)” та “Накладення стягнення у справах про адміністративні правопорушення”.

Викладачами цього тренінгу є судді Єлизавета Ковтюк та Степанида Підгорна. 

Тренери з допомогою використання презентацій у форматі PowerPoint спільно зі слухачками та слухачами обговорили:

- особливості складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 185–3 КУпАП, та порядок розгляду таких правопорушень

-   визначення, види та порядок накладення стягнення у справах про адміністративні правопорушення.

Під час тренінгу майбутні судді виконували численні практичні завдання та вирішували ситуативні задачі в малих групах. У програмі тренінгу передбачено перегляд підготовлених відеороликів із наступними модерованими дискусіями, експрес–опитування за допомогою електронної системи клікерів, а також проведення рольових ігор з метою застосування на практиці отриманих знань.

Протягом таких тренінгів майбутні володарі суддівських мантій отримають нові знання, суддівські навички та розуміння соціального контексту, які необхідні для розгляду справ про адміністративні правопорушення, відповідальність за які передбачена ст.185–3 КУпАП (прояв неповаги до суду), та для правильного застосування положень глав 3 та 4 КУпАП “Адміністративне стягнення” та “Накладення адміністративного стягнення”.