Національна школа суддів України

Актуальні питання доказів і доказування в судах першої інстанції

17 лютого 2017 року в місті Хмельницькому Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар з метою підвищення рівня кваліфікації для суддів місцевих загальних судів на тему: “Проблеми  доказування  у справах  про  кримінальні  та  адміністративні правопорушення ”.

Відкриваючи семінар, директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник та голова Апеляційного суду Хмельницької області Анатолій Марцинкевич наголосили на актуальності заходу та ознайомили слухачів з метою і регламентом семінару.

Судді  висловили свої очікування від семінару  удосконалити свої вміння щодо оцінки доказової інформації та викладення  обґрунтування  оцінки доказів у судових рішеннях.

У семінарі взяли участь 79 суддів  місцевих судів Хмельницької області.

Провели семінар суддя Апеляційного суду Чернівецької області у відставці Сепанида  Підгорна та суддя Городоцького районного суду Хмельницької області Сергій  Шинкоренко.   

Семінар було розпочато з інтерактивної лекції щодо застосування Конвенції про захисту прав людини і основоположних свобод та практики Європейського cуду  з прав людини місцевими загальними судами України та з обговорення  поняття доказів  щодо практики  Європейського суду.

Програмою семінару передбачено розгляд актуальних питань, що виникають при доказуванні та оцінюванні доказової інформації.

Окрім того, судді проаналізували практику застосування судами адміністративних стягнень, обговорили проблемні питання щодо доказів і доказування у справах про адміністративні правопорушення та підстави повернення матеріалів для усунення недоліків.

Після закінчення семінару судді поділилися враженнями та висловили свої побажання та пропозиції.

Із повними текстом програми семінару  можна ознайомитись на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка  суддів”.