Національна школа суддів України

Налагодження співпраці з Академією європейського права

27 червня 2024 року ректор Микола Оніщук провів робочу онлайн-зустріч з директором Академії європейського права (ERA) Жан-Філіпом Рагеаду та заступником директора Віктором Вадашем.

У ході зустрічі обговорено напрями співпраці Національної школи суддів України та Академії європейського права, зокрема щодо організації різнопланових навчальних заходів (тренінгів, вебінарів) для українських суддів та помічників суддів з тематики європейського права.

Також обговорено пропозицію щодо організації ознайомчого та/або спеціального навчального тижневого візиту до ERA (м. Трір, Німеччина) для представників інституцій з України та Молдови (країн-кандидатів у члени ЄС), які навчають суддів та прокурорів, а також асоціацій адвокатів.

Крім того, обговорено та погоджено питання щодо підписання у найближчому майбутньому Меморандуму про взаєморозуміння між НШСУ та ERA, який сприятиме діяльності Навчальної лабораторії з права ЄС, яка була нещодавно утворена в структурі Національної школи суддів України, та співробітництву двох інституцій загалом.

Від НШСУ у зустрічі також брали участь начальниця відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Тетяна Фулей, суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська, викладач НШСУ Максим Ходаківський та головна наукова співробітниця відділу міжнародного співробітництва Оксана Прядка.