Національна школа суддів України

Належна комунікація – запорука довіри до судової гілки влади

14 лютого 2019 року в Західному апеляційному господарському суді відбулася зустріч голови Верховного Суду Валентини Данішевської із головами місцевих та апеляційних судів західного округу щодо нагальних питань упровадження поточного етапу судової реформи.

Серед учасників зустрічі були голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков та  голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк.

Вітальними словами зустріч відкрив суддя, голова Західного апеляційного господарського суду Борис Плотніцький.

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська у своїй доповіді зробила наголос на значимості авторитету судової гілки влади, який напряму пов’язаний із незалежністю суддів, та є неможливим без належної комунікації як із іншими гілками влади, так і з суспільством. Єдність судової практики є ключовою, засадничою гарантією довіри до суду як до державної інституції.

Нове законодавство України створило належне юридичне підґрунтя для того, щоб було створено таку судову систему, яка б максимально ефективно здійснювала правосуддя, сприяла відновленню довіри громадян до судової системи та зміцнювала міжнародний  авторитет України, -  зазначив Ігор  Бенедисюк.

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков звернув увагу присутніх, що Комісія працює одночасно за декількома векторами: безпосередньо над кваліфікаційним оцінюванням суддів на відповідність займаній посаді, а також над добором кандидатів на зайняття вакантних посад суддів Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду.

Учасником зустрічі були директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна та начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Львівській області Віктор Дейнека.