Національна школа суддів України

Намічено заходи для ефективної організації судових комунікацій

9 листопада 2017 року в місті Києві відбулося чергове засідання робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя спільно з представниками українсько-канадського проекту “Підтримка судової реформи в Україні”.

У засіданні узяли  участь представники Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, Верховного Суду України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державної судової адміністрації України. Від Національної школи суддів України у роботі взяли участь начальник відділу Оксана Шамрай та головний спеціаліст Ольга Кузьміна.

Українсько-канадський проект представляли Дмитро Шинкарук та Світлана Павлиш

Під час зустрічі було презентовано результати впровадження спільного проекту Комунікаційного проекту системи правосуддя – Концепції прямих зв’язків між судами та суспільством, рекомендованої до впровадження судовим установам спільним рішенням Комітету в липні 2017 року. Крім того, було презентовано розроблений за участі Державної судової адміністрації України алгоритм фінансування заходів в межах реалізації вказаного документа та результати співпраці з Міністерством освіти України у цьому напрямі.

Начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, координатор робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя Оксана Лисенко ознайомила із заявками на проведення заходів, які надійшли на відбір і потребують фінансування.

Також на засіданні відбувся перший етап обговорення  пропозицій-заявок на проведення заходів щодо покращення комунікації судових установ із суспільством за сприяння українсько-канадського проекту “Підтримки судової реформи в Україні”.

Оксана Шамрай  презентувала на обговорення загалу комунікаційні заходи  Національної школи суддів України – дистанційні курси і тренінги для суддів і працівників апаратів судів, які планується розробити і впровадити  в навчальний процес  найближчим часом, їх цілі та завдання, очікувані результати, цільові аудиторії.

Учасники зустрічі – члени робочої групи Комунікаційного комітету докладно обговорили усі пропозиції, зважили на нагальні потреби та визначили наступні кроки щодо доопрацювання заявок для  визначення їх пріоритетності.