Національна школа суддів України

Написання судових рішень у господарському судочинстві для майбутніх суддів

8 червня 2016 року у приміщенні Національної школи суддів України відбулося засідання робочої групи з розробки тренінгу для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді на тему: «Написання судових рішень у господарському судочинстві».

З вітальним словом до членів робочої групи звернулась Валентина Кузьменко, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Національної школи суддів України, яка зауважила на необхідність та актуальність підготовки висококваліфікованих кадрів для судової системи, зокрема кандидатів на посаду судді та подальше удосконалення навчальних програм для зазначеної категорії слухачів тощо.

 До складу робочої групи увійшли досвідчені судді судів господарської юрисдикції, а саме: Володимир Погребняк, суддя Вищого господарського суду України; Тетяна Ільєнок, суддя Київського апеляційного господарського суду та Віта Бондарчук, суддя Господарського суду м. Києва.

За наслідками засідання робочої групи розроблено програму тренінгу, в якій висвітлені питання загальних засад написання судових рішень у господарському судочинстві та особливості написання судових рішень по окремим категоріям справ, зокрема  у справах, пов'язаних з укладанням, виконанням та розірванням господарських договорів (поставка, оренда, страхування); земельних та  корпоративних спорах; судові рішення у процедурах банкрутства, їх відмінність від судових рішень у позовному провадженні.

Організаційне супроводження заходу здійснювала Ганна Бахарєва, старший науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Національної школи суддів України.