Національна школа суддів України

Напрямки співпраці з проектами Ради Європи

19 грудня 2019 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук провів робочу зустріч з  представниками Офісу Ради Європи в Україні,  під час якої були обговорені напрямки співпраці Національної школи суддів України з проектами Ради Європи в 2020 році.

Микола Оніщук подякував європейським партнерам за підтримку в проведенні у грудні цього року саміту суддівських шкіл Центральної і Східної Європи “Захист прав людини через суддівську освіту: кращі практики та удосконалення стандартів”. Ректор висловив пропозицію щодо випуску за підтримки Ради Європи двомовної версії посібника з Київськими рекомендаціями з удосконалення суддівської освіти щодо застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики ЄСПЛ та виконання рішень Європейського суду з прав людини – 2019. Це ж стосується і підготовки спеціального номеру фахового науково-практичного та науково-методичного юридичного видання «Слово Національної школи суддів України», в якому будуть зібрані виступи усіх спікерів саміту суддівських шкіл. Вони стануть завершальним етапом роботи в цьому напрямі та певним підсумком року.

Присутня на зустрічі проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна зазначила, що на сьогодні вже існує домовленість з даним проектом про розробку навчального курсу (тренінгу) щодо ролі помічників суддів.

Сторони погодили ідеї та напрямки подальшої співпраці, які в підсумку будуть закладені у новий формат проектів Ради Європи в 2020 році.

Від Офісу Ради Європи в Україні у зустрічі взяли участь заступник Голови Офісу Олена Литвиненко та керівник проекту Ради Європи “Підтримка впровадженню судової реформи в Україні” Ілля Черногоренко.