Національна школа суддів України

Нарада щодо виконання Плану науково-дослідної та науково-методичної роботи Національної школи суддів України на 2020 рік

27 травня 2020 року проректором з науково-дослідної роботи Національної школи суддів України Наталією Шукліною проведено нараду із керівниками наукових підрозділів щодо виконання Плану науково-дослідної та науково-методичної роботи Національної школи суддів України на 2020 рік.

У нараді взяли участь начальник відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Тетяна Фулей, начальник відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Оксана Шамрай, директор Тестологічного центру Валентина Ємельянова та начальник відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова.

Під час наради очільники наукових підрозділів Фулей Т., Шамрай О. та Ємельянова В. доповіли про розробку у 2020 році навчальних курсів у формі тренінгів для підготовки та періодичного навчання суддів, спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді,  підготовки працівників апаратів судів та підвищення їхньої кваліфікації, семінари-практикуми, стандартизовані лекції для суддів, дистанційні навчальні курси для суддів та працівників апаратів судів, навчальні курси та посібники для підготовки викладачів (тренерів), а також розробників і рецензентів тестових матеріалів, а також посібники та навчальні матеріали. Було обговорено строки завершення роботи над іншими запланованими на 2020 рік заходами.

Окрема увага під час наради була зосереджена на адаптації існуючих матеріалів до викладання в онлайн форматі в період карантинних обмежень.

Начальник відділу міжнародного співробітництва Пустовойтова Т. розповіла про співробітництво з проектами міжнародної технічної допомоги в період карантину.