Національна школа суддів України

Наради з актуальних питань стажування за допомогою скайп–зв’язку

1 березня 2019 року директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець провів нараду з актуальних питань стажування в місцевих судах у рамках спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді за допомогою скайп–зв’язку.

У порядку денному зазначеної наради було передбачено обговорення питань про виконання індивідуальних планів стажування, обмін думками суддів–наставників, кандидатів і кандидаток на посади суддів про співпрацю, а також пропозиціями щодо удосконалення процесу стажування.

Наталія Зубар, суддя Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області зазначила, що стажування проходить чітко за індивідуальним планом слухача Олексія Усікова, який регулярно відвідує судові засідання, готує проекти процесуальних документів у кримінальному судочинстві, які вони спільно детально обговорюють. Її підтримала в. о. голови суду, суддя Білозерського районного суду Херсонської області Людмила Сокирко, яка є наставницею слухачки Олени Лопіної.

Участь у нараді взяла керівник апарату Великолепетиського районного суду Херсонської області Тетяна Артеменко, яка зауважила, що слухач Віктор Антипенко відповідально ставиться до своїх обов’язків і чітко виконує програму стажування.

Суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області  Тетяна Бугайченко підтримала колег, додавши, що дуже чекають до суду нових колег.  Слухачка Ірина Шинкаренко зазначила, що в тандемі з коучем вони йдуть до головної мети стажування – навчитися готувати вироки, відшліфовують техніку складання процесуальних документів, чітко дотримуючись відповідної структури.

Суддя одного з районних судів міста Кропивницького Олексій Мягкий, який є коучем трьох майбутніх суддів: Вікторії Капиш,  Андрія Волоткевича і Сергія Бистрова, відмітив високий рівень трудової дисципліни останніх та їхні прагнення до високих результатів у підготовці.

В останній день лютого 2019 року директор Валерій Левенець провів нараду із суддею Херсонського міського суду Херсонської області Галиною Радченко та слухачем Андрієм Мєньковим.

Галина Радченко зауважила, що кандидат на посаду судді ефективно проходить підготовку з набуття практичних навичок.

На завершення наради Валерій Левенець наголосив на необхідності звернення якомога більшої уваги на підготовку проектів судових рішень у кримінальних провадженнях.

Майбутні судді відзначили комфортні умові для проходження стажування  та високий рівень коучингу.