Національна школа суддів України

Насильство над дітьми в Інтернеті – особливості розгляду судових справ

19 серпня 2020 року Національна школа суддів України в рамках Міжнародної онлайн конференції Діти та Інтернет – відповідь держави (ініціатива Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби в партнерстві з Американською Асоціацією Юристів (ABA ROLI), освітнім проєктом #stop_sexтинг та Службою порятунку дітей) провели круглий стіл “Аудит та розробка навчальних програм для суддів щодо насильства над дітьми в Інтернеті”.

Начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Шаповалова відмітила важливу роль суддів у протидії насильству щодо дітей, зазначивши, що Національна школа суддів України розробляє тренінгові програми, фокусуючись не лише на процесуальному аспекті розгляду проваджень за участі дітей, а й на психологічній площині спілкування з неповнолітніми під час розгляду справ. Це робиться для того, щоб  забезпечити права та захистити інтереси неповнолітніх і малолітніх учасників процесу.  

Під час круглого столу обговорювалися особливості розгляду проваджень, в яких дитина є постраждалою від сексуального насильства в мережі Інтернет.

Участь у круглому столі взяли заступниці очільниць відділів Марина Самофал, Вікторія Семенюк та Тіна Міндрул.