Національна школа суддів України

Національна школа суддів України пропонує атестувати суддів за підсумками їх підготовки у НШСУ

В рамках заходів зі створення системи моніторингу підготовки суддів Національна школа суддів України розробляє Положення про  атестацію суддів за підсумками їх підготовки у НШСУ. Зокрема, Школа планує спільно із Державною судовою адміністрацією розробити порядок організації набору і направлення на підготовку до НШСУ суддів та працівників апаратів судів та атестації. На сьогодні Законом України «Про судоустрій і статус суддів» (ст. 24, 29,34,54) визначено обов’язок судді, пройти двотижневу підготовку в залежності від свого статусу (призначених вперше і безстроково).

Довідково:

У  НШСУ 2013 році підготовлено суддів та працівників апаратів судів – 15908 осіб, у тому числі 13569 осіб за рахунок коштів Державного бюджету України, що становить 85,3% від загальної кількості та 2339 осіб – за рахунок коштів міжнародних організацій, що становить 14,7 % від загальної кількості. Підготовлено суддів та працівників апаратів судів – 9965 осіб, із них:

- 1849 суддів, призначених на посаду вперше;

- 1220 судді, обрані на посаду безстроково;

- 338 суддів, призначених на адміністративні посади;

- 6558 працівників апаратів судів.

Крім того, у НШСУ з актуальних питань судочинства та особливостей розгляду деяких категорій кримінальних, цивільних, господарських та адміністративних справ проводили семінари періодичного навчання з метою підвищення рівня кваліфікації для 5943 суддів.