Національна школа суддів України

Національна школа суддів України започатковує співпрацю з Міжнародною організацією праці

27 квітня в on-line режимі відбулася зустріч з представниками Міжнародної організації праці (МОП), в якій взяли участь: проректори Національної школи суддів України - Наталія Шукліна та Володимир Мазурок, начальники відділів – Тетяна Пустовойтова та Тетяна Фулей. Міжнародну організацію праці представляли національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук та національний координатор Проекту МОП “Права у світі праці: покращення дотримання Україною основних міжнародних трудових норм” Андрій Фіголь.

Під час зустрічі її учасниками було обговорено напрямки співпраці НШСУ та МОП в рамках нового Проекту “Права у світі праці: покращення дотримання Україною основних міжнародних трудових норм”.

Метою Проекту, що фінансується Урядом Канади, є надання технічної допомоги Україні в дотриманні своїх зобов’язань за міжнародними трудовими нормами з особливою увагою на основних принципах і правах у світі праці, зокрема, свободі асоціації та праві на ведення колективних переговорів.

У центрі уваги Проекту перебуватиме реформа національного трудового законодавства, розбудова спроможності уряду в сприянні колективним переговорам, вдосконалення колективних переговорів на підприємствах та сприяння використанню міжнародних трудових норм у судовій практиці.

Національна школа суддів України стає партнером Проекту поряд з центральними і місцевими органами влади, Комітетами Верховної Ради України та найбільш репрезентативними організаціями профспілок та роботодавців на національному та галузевому рівнях.

Основний напрямок співробітництва НШСУ з Проектом є підвищення обізнаності та кваліфікації суддів щодо використання міжнародних трудових норм у судовій практиці, що і стало предметом обговорення Сторін.

Було домовлено про розробку та запровадження у навчальний процес Національної школи суддів України спеціалізованого навчального курсу для суддів і кандидатів на посаду судді щодо застосування міжнародних трудових норм в судовій практиці. Розробку навчального курсу планується провести із залученням міжнародних експертів у співробітництві з Міжнародним навчальним центром МОП.