Національна школа суддів України

НШСУ запроваджуватиме психологічну підготовку кандидатів на посаду суддів

24 січня 2014 року  між Національною школою суддів України та Інститутом психології імені Г.С. Костюка Національної академії педагогічних наук України підписано договір про співпрацю з питань запровадження психологічної підготовки кандидатів на посаду суддів, а також здійснення наукових досліджень у галузі психології судової діяльності.

Відповідно до угоди, основними напрямами співпраці будуть:

- Розробка методик психологічної діагностики придатності кандидатів на посаду суддів до професійної діяльності, навчальних курсів з психології суддівської діяльності, програм із психології викладацької діяльності для суддів.

- Проведення наукових досліджень щодо психологічних особливостей  судових процедур, психологічних основ проведення окремих судових дій, психологічних характеристик діяльності учасників судового процесу;

Також сторони співпрацюватимуть у формі залучення до викладацької діяльності у НШСУ фахівців Інституту, підготовки фахівців з питань судової психології, проведення спільних науково-методичних та науково-практичних заходів, спрямованих на вдосконалення системи підготовки суддівських кадрів.

Керівництво Національної школою суддів України висловило сподівання, що така співпраця в результаті дозволить сформувати додаткові об’єктивні критерії оцінки кандидата, його кваліфікації та готовності працювати суддею.