Національна школа суддів України

Національною школою суддів України обговорено реалізацію навчальної програми з питань судового адміністрування 2014-2015 років

Національною школою суддів України обговорено реалізацію навчальної програми з питань судового адміністрування 2014-2015 років


14 жовтня 2014 року в приміщенні Державної судової адміністрації України (далі – ДСА України) відбулося обговорення реалізації навчальної програми з питань судового адміністрування 2014-2015 років.

Участь у заході приймали: Голова ДСА України Зеновій Холоднюк, керівник Проекту Агентства США із міжнародного розвитку (USAID) "Справедливе правосуддя" (далі – Проект) Девід Вон,  начальник відділу Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук Оксана Шамрай.

Девід Вон поінформував про залучення Університету штату Мічиган до другого кола навчальної програми з питань судового адміністрування та щодо запланованого семінару для американських та українських викладачів, який відбудеться у Львові з 18 по 21 листопада 2014 року. Також керівник Проекту висловив побажання до учасників заходу зберегти той позитивний запал, який був у попередньому колі програми.

 Учасники зустрічі обговорили питання розробки подібної навчальної програми й для голів судів.

Очільником ДСА України запропоновано залучити в якості викладачів чи експертів навчальної програми діючих голів судів, у тому числі з інших країн світу.


Довідково: завдяки навчальній програмі з питань судового адміністрування 2013 року, 40 керівників апаратів судів, їх заступників та працівників Державної судової адміністрації з усієї України, відібраних на конкурсній основі, прослухали курс лекцій та отримали практичні знання та навички: стратегічного бачення й планування розподілу ресурсів, бюджетного планування та фінансування діяльності судів, управління проходженням справ, управління інформаційними технологіями, управління кадровими ресурсами, підвищення кваліфікації, отримання освіти та проходження навчання, підвищення кваліфікації, компетенції лідерства та навичок лідера, цілей та обов’язків судів, взаємодії судів та зв’язків з громадськістю.

Враховуючи позитивний досвід успішного втілення такої навчальної програми в попередні роки, прийнято рішення долучити бажаючих випускників до тренерського складу двотижневої навчальної програми, яка відбудеться у квітні 2015 року. Тим більше, що таке бажання виявили 23 з 40 випускників.