Національна школа суддів України

Навчання тонкощам психології у роботі працівників апарату

04 вересня 2015 року в місті Києві Національною школою суддів України спільно з Апеляційним судом міста Києва було проведено семінар з працівниками апарату Апеляційного суду міста Києва на тему: “Психологія діяльності працівника апарату суду. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду: взаємовідносини судді з помічником судді, секретарем судового засідання. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Психологія поведінки секретаря судового засідання у спілкуванні зі сторонами, які не обізнані з особливостями процесуального законодавства. Шляхи вирішення та попередження конфліктів у спілкуванні між працівниками суду та відвідувачами суду. Запобігання ефекту професійного вигорання”

Для проведення семінару була запрошена виконуюча обов’язки начальника прес–центру судової влади Державної судової адміністрації України Ольга Какауліна.

Загалом,  обрана тема одноденного семінару є невипадковою. Вона обумовлена великим психологічним навантаженням на працівників апарату суду, оскільки  безпосереднє спілкування з відвідувачами зобов’язує їх дотримуватися відповідних норм етики, ділового мовлення, коректної поведінки.

Лектором було приділено увагу також міжособистісним стосункам між самими працівниками апарату суду, як між колегами свого, так і суміжних відділів та відвідувачами.

Лектором був використаний інтерактивний метод навчання, що полягав у роботі в малих групах, рольових іграх, практичних завданнях.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі "Підготовка".