Національна школа суддів України

Навчання в онлайн режимі

13–16 квітня 2020 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку головних та провідних спеціалістів місцевих загальних та апеляційних судів в онлайн режимі.

Підготовку відкрила заступниця директора  Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій, яка  під час вітального слова ознайомила слухачів із програмою навчального заходу та нагадала про можливість дистанційного спілкування.

У перший день занять слухачі ознайомляться із відеопрезентацією заступника начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрія Маслюка  та головного спеціаліста цього ж відділу Анжеліки Фарафанової.

В онлайн режимі працівники судів прослухають лекції судді-викладача, секретаря судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Чернівецького апеляційного суду Онуфрія Колотила, під час яких ознайомляться з першочерговими заходами органів державної влади в реалізації Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”.

Також учасники підготовки розглянуть вимоги Закону України “Про  державну  службу”, які пред’являються до осіб, призначених на посади секретарів судового засідання, і вимоги Закону України “Про запобігання корупції”, а також обговорять заходи попередження та відповідальність за корупційні прояви, отримають відповіді від фахівця на запитання, що стосуються  конфлікту інтересів і фінансового контролю.

Лекцію щодо особливостей виконання рішення суду чи судового наказу в цивільній справі презентуватиме головний спеціаліст судової роботи та міжнародної правової допомоги південно-західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (місто Івано-Франківськ) Ірина Лунга.

 Головний спеціаліст з інформаційних технологій  Садгірського районного суду м. Чернівців Вадим Макогончук детально  зупиниться на змінах до Положення про автоматизовану систему документообігу суду, на проблемних аспектах упровадження електронного суду та sms– інформуваннях учасників судового процесу.

Свої навички та вміння  щодо українського ділового мовлення головні та провідні спеціалісти  судів  зможуть удосконалити завдяки відеолекції головного наукового співробітника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, доцента, кандидата філологічних наук  Оксани Кабиш.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб–сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.