Національна школа суддів України

Навчання – запорука успіх

14–16 лютого 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва.

Розпочалася підготовка з лекції головного наукового співробітника Національної школи суддів України, доцента кафедри правосуддя Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, кандидата юридичних наук Наталії Ахтирської.  Під час лекції викладач розповіла слухачам про електронне декларування та особливості заповнення електронних декларацій. Особливу увагу було приділено питанню щодо корупційних проявів, їх запобіганню та відповідальності, а також порядку та підставам повідомлення спеціально уповноважених суб’єктів  у сфері протидії корупції в разі виявлення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення працівниками державних органів у рамках Закону України “Про запобігання корупції”. У ході обговорення слухачі розглянули окремі положення Закону України “Про запобігання корупції”.

Суддя господарського суду Київської області Олена Янюк розповіла про особливості розгляду справ про банкрутство та про написання судових рішень у господарському судочинстві, а суддя цього ж суду Тетяна Васильченко приділила увагу розгляду питання щодо наказного, спрощеного, позовного проваджень у господарському процесі.

Інтерактивна лекція, презентація Power Point, ситуативні вправи,
обговорення – це способи та прийоми донесення до слухачів навчального матеріалу, який має у своєму арсеналі  суддя господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко. Присутні із цікавістю прослухали його лекцію щодо новел Господарського процесуального кодексу України. Не менш цікавим був його виступ, присвячений антимонопольному законодавству та  відповідальності за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Усім слухачам, які успішно пройдуть підготовку, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.