Національна школа суддів України

Навички для ефективного розгляду справ, пов’язаних з домашнім насильством

17 листопада 2020 року Національна школа суддів України у співпраці з Програмою USAID “Нове правосуддя” та Національним суддівським коледжем (США, штат Невада, місто Ріно) провела вебінар “Навички для ефективного розгляду справ, пов’язаних з домашнім насильством” – п’ятий із серії вебінарів з обговорення актуальних питань, які постають перед судовою системою України у зв’язку із пандемією COVID-19.

З вітальним словом до учасників звернулися проректор Національної школи суддів України та модераторка вебінару Наталія Шукліна, керівник Програми USAID “Нове правосуддя” Девід Вон та Елізабет Морган-Біслі, директорка програми із онлайн навчання Національного суддівського коледжу у місті Ріно, штат Невада, США.

Викладачем на вебінарі був високоповажний суддя у відставці суду Десятого судового округу у місті Пуебло, штат Колорадо, США, Віктор Рейес. Під час презентації пан Рейес узагальнив практику реагування американських суддів на домашнє насильство, поділився досвідом роботи зі «складними» сторонами у справі та надав практичні рекомендації, як застосовувати поради щодо подолання стресу та пов’язаних з цим негативних наслідків для здоров’я суддів та потерпілих від домашнього насильства.

Участь у вебінарі взяли 136 суддів, працівників апаратів судів, науковців, представників Національної школи суддів України, Національного суддівського коледжу, Програми USAID “Нове правосуддя”, правозахисників та представників громадських об’єднань.

Наступний вебінар серії, що буде присвячений мистецтву ухвалення вироків, відбудеться 24 листопада 2020 року.