Національна школа суддів України

Навички написання судових новин: тренінг для тренерів

25 серпня 2021 року Національна школа суддів України за підтримки українсько–канадського проєкту Підтримка судової реформипровела  організаційну зустріч напередодні тренінгу для тренерів  Новина як ефективний засіб комунікації.

Тренінг розрахований на прессекретарів судів і відповідальних  за зв’язки із громадськістю та засобами масової інформації.  Його розробниками є досвідчені фахівці із судових комунікацій.

Керівниця групи розробників  тренінгу Оксана Шамрай акцентувала увагу на практичних завданнях, які є складовими тренінгу, на організаційних аспектах проведення, а також технічній складовій. Тренінг для тренерів проведуть  Арина Сатовська, експертка українсько–канадського проєкту “Підтримка судової реформи”;  Надія Чорна, завідувачка сектору взаємодії зі ЗМІ (пресслужба) відділу інформаційно–аналітичної роботи Вінницького апеляційного суду; Ольга Давид, членкиня Національної спілки журналістів, медіаекспертка.

У підготовці тренінгу для тренерів узяли участь усі працівники відділу науково–методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування, який очолює Оксана Шамрай. До його проведення залучені працівники відділу Ольга Кузьміна та Олександр Кравчук.

Участь від українсько–канадського проєкту “Підтримка судової реформи” взяв координатор з питань комунікацій Дмитро Шинкарук.

Тренінг для тренерів  “Новина як ефективний засіб комунікації”  пройде  26 серпня 2021 року. Після цього він буде запроваджений у процес підготовки працівників судів, які  зможуть опановувати навички написання якісних судових новин.