Національна школа суддів України

Навички підготовки судових рішень у кримінальних провадженнях і справах про адмінправопорушення

28 лютого 2019 року проректор Володимир Мазурок  відвідав Любомльський районний суд Волинської області, де зустрівся з кандидатом на посаду судді Романом Грицюком, який проходить стажування в цьому суді та головою суду  Степаном Чишієм.

У ході зустрічі обговорювалися питання виконаних завдань, що визначені індивідуальним планом стажування.

Кандидат на посаду судді Роман Грицюк розповів, як відбувається робота із суддею Аллою Гайдук, яка є його наставником.

Голова суду Степан Чишій зазначив, зокрема, що майбутній суддя має можливості ознайомитися з практикою розгляду різних категорій кримінальних прррваджень і справ про адміністративні правопорушення.

У місцевому суді розглядається значна чвстина справ про порушення митного законодавства та кримінальних проваджень про притягнення до відповідальності за вчинення контрабанди.

У ході  зустрічі проректор Володимир Мазурок з’ясовував, чи майбутній суддя постійно готує проекти процесуальних документів у кримінальних провадженнях. Роман Грицюк надав проекти судових рішень, які він підготував напередодні. Проректор і голова суду висловили свої зауваження та рекомендації щодо змісту цих документів.
Володимир Мазурок і Роман Грицюк поділилися думками щодо організації ознайомчих візитів до місцевої прокуратури, органів досудового розслідування та центру пробації, які будуть
проводитися в період з 21 до 27 березня 2019 року.