Національна школа суддів України

Навички психологічної та домедичної допомоги в умовах воєнного стану

15 квітня 2022 року Національна школа суддів України провела онлайн–семінар для Територіальних управлінь Служби судової охорони у м. Києві, Київській, Вінницькій, Житомирській та Черкаській областях “Навички психологічної та домедичної допомоги в умовах воєнного стану”.

Семінар відкрили заступниця начальника відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Діана Сніцаренко та начальник Навчального центру Служби судової охорони Руслан Кривоніс, які підкреслили значимість співпраці Національної школи суддів України зі Службою судової охорони для постійного вдосконалення знань і професійних навичок співробітників цієї Служби та висловили впевненість, що знання й уміння, отримані на семінарі, допоможуть ефективно нести службу в умовах воєнного стану.

Викладачами на семінарі були начальник Департаменту організації безпеки життєдіяльності ВГО Українська Служба Порятунку Іван Павлишин, заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрій Маслюк та суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко.

Заняття розпочалося з інтерактивної лекції Івана Павлишина, який ознайомив слухачів із алгоритмом дій під час сигналу тривоги в умовах воєнного стану та правилами надання домедичної допомоги при пораненні уламками чи внаслідок обстрілу.

Андрій Маслюк обговорив з учасниками питання психологічного здоров’я в умовах воєнного стану, надав поради щодо використання захисних механізмів при сприйманні новин про воєнні події та засобів психо-соціального відновлення особистості.

У своїй презентації Олена Панченко акцентувала увагу працівників Служби на значимості комунікаційної діяльності органів системи правосуддя під час воєнного стану та надала практичні поради щодо запобігання та подолання кризових ситуацій у професійній діяльності.