Національна школа суддів України

Навички та вміння удосконалюють судові розпорядники

2–6 грудня 2019 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  проводить  підготовку судових розпорядників місцевих загальних та апеляційних судів.

Директор Анатолій Огородник ознайомив слухачів і слухачок із програмою підготовки та побажав ефективних результатів від занять.

Для проведення підготовки викладачами залучено суддю, секретаря кримінальної плати Чернівецького апеляційного суду Онуфрія  Колотила.

У перший день підготовки у своїй презентації помічник судді Кельменецького районного суду Чернівецької області Світлана Попельницька зосередила увагу слухачів і слухачок на етичних основах судової діяльності та на професійній етиці працівників апарату суду. Про особливості проведення закритого судового засідання розповів суддя Онуфрій  Колотило.

Програмою підготовки передбачено інтерактивні лекції керівника регіональної служби інформаційно–технічної підтримки судових процесів Юрія Желика щодо таких тем: “Використання технічних засобів у роботі суду”; “ Порядок визначення відповідальних працівників апарату суду щодо використання електронного підпису” .  

Протягом підготовки судових розпорядників суддя Онуфрій Колотило проінформує  працівників суду про першочергові заходи органів державної влади в реалізації Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”. Також учасники та учасниці підготовки опрацюють вимоги Закону України “Про  державну  службу”, які пред’являються до осіб, призначених на посади судових розпорядників і вимоги Закону України “Про запобігання корупції”, обговорять заходи попередження та відповідальність за корупційні прояви, отримають відповіді від фахівця на питання, що стосуються  конфлікту інтересів і фінансового контролю.

З основними положеннями Закону України “Про захист персональних даних” їх ознайомить провідний спеціаліст відділу роботи з кадрами прокуратури Чернівецької області Юрій  Тюфтій.

Програмою підготовки передбачено заняття щодо порядку реагування на надзвичайні ситуації та  організацію роботи  суду в умовах надзвичайних ситуацій і дій судового розпорядника при надзвичайних обставинах (пожежа, виявлення вибухонебезпечних чи підозрілих предметів, повідомлень про замінування, тощо).

Усім слухачам, які успішно пройдуть підготовку, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.