Національна школа суддів України

Навички ведення судового засідання для кандидатів на посаду судді

28 жовтня 2021 року Національна школа суддів України провела завершальне засідання розробників тренінгу для кандидатів на посаду судді “Ведення судового засідання та спілкування з окремими категоріями учасників судового процесу”.

Під керівництвом викладача-координатора відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександра Потильчака участь у обговоренні взяли судді господарських судів Олена Фонова, Олена Малєєва, Олеся Дупляк і викладач Національної школи суддів України Юлія Блінова.

Основну увагу розробників було зосереджено на презентації та обговоренні підготовлених матеріалів тренінгу, які допоможуть кандидатам на посаду судді отримати навички та уміння правильно підготуватися до розгляду справи з урахуванням особливостей конкретної справи та кола учасників.

Окрім цього, у ході презентації відбулося обговорення підготовлених практичних завдань, що є прикладом особливостей поведінки різних категорій учасників судового процесу та ролі судді у господарському процесі.

На завершення зустрічі судді-розробники погодили алгоритм підготовки та проведення апробації матеріалів тренінгу, яка запланована на 9 грудня поточного року.