Національна школа суддів України

Написання судових рішень у цивільному і кримінальному судочинстві

23 вересня 2015 року в місті Дніпропетровську місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Дніпропетровської області проведено тренінг для суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково, на тему: “Написання судових рішень у цивільному і кримінальному судочинстві”.

У тренінгу взяли участь 35 суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково,  Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей.

Вітальними словами тренінг відкрили директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник та суддя, заступник голови Апеляційного суду Дніпропетровської області Вікторія Міхеєва .

Для проведення тренінгу було запрошено суддю, заступника голови Апеляційного суду Дніпропетровської області Вікторію Міхеєву та суддів цього ж суду Олену Свистунову і Вікторію Васецьку, які провели  міні-лекції з використанням презентацій.

Під час тренінгу судді вивчили загальні підходи до написання судових рішень, зокрема обговорили класифікацію, види судових рішень у цивільному судочинстві та їх загальну характеристику. Окрім того, розглянули види судових рішень у кримінальному процесі та їх процесуальне оформлення.

Значну увагу було приділено роботі учасників  у малих групах: виконанню індивідуальних практичних завдань та обговоренню їх результатів.

Після закінчення тренінгу, з метою регулярного оцінювання та виявлення індивідуальних потреб судді щодо вдосконалення, стимулювання його до підтримання кваліфікації на належному рівні та професійного зростання, суддями-тренерами було проведено анкетне оцінювання, із результатами якого кожного учасника було ознайомлено під підпис.

Крім того, з метою зворотного зв’язку, було проведено анкетне опитування учасників.

Організаційні заходи щодо проведення тренінгу забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Алла Баштанник) та Апеляційним судом Дніпропетровської області (голова – Наталія Деркач).

фотогалерея