Національна школа суддів України

Підтримуємо кваліфікацію суддів місцевих загальних судів

21–24 червня 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше.

Вітальною промовою відкрив підготовку начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький, який зазначив, що судді під час підготовки розглянуть нагальні питання судової системи та ознайомив суддів з деякими актуальними питаннями, які передбачені програмою підготовки та наголосив, що враховуючи вимоги ст. 87 Закону України “Про судоустрій і статус суддів” в межах підготовки будуть проведені тренінги на теми: “Суддівська етика. Доброчесність судді” та “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя” з наступним оцінюванням суддів.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддю, секретаря судової палати у кримінальних справах Вищого  спеціалізованого суду  України з  розгляду  цивільних і кримінальних справ, суддів Вищого  спеціалізованого суду  України з  розгляду  цивільних і кримінальних справ,заступника голови районного суду та суддів районних судів.

У перший день підготовки проведено тренінг на тему: “Суддівська етика. Доброчесність судді”. Тренінг пройшов жваво, цікаво та змістовно. Робота в малих групах дала можливість з’ясувати думку колег із різних регіонів, поставити питання та отримати фахову відповідь. Під час тренінгу запроваджені різноманітні інтерактивні методики, зокрема міні-лекції з презентаціями, виконання індивідуальних та практичних завдань в малих групах, обговорення ситуативних завдань.

Актуальними та доцільними будуть лекції в наступні дні підготовки. Суддя Черкаського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук, доцент Лариса Трофімова обговорить з суддями актуальні питання щодо застосування судами антикорупційного законодавства. Заступник голови Святошинського районного суду міста Києва, кандидат юридичних наук Сергій Дячук розкриє важливу тему щодо підготовчого провадження та його ролі у забезпеченні ефективного і якісного розгляду кримінальної справи.

Під час лекцій судді мали можливість у формі дискусій отримати відповіді на питання, які цікавили найбільше.
Повний текст програми підготовки розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Під час лекцій судді мали можливість у формі дискусій отримати відповіді на питання, які цікавили найбільше.

Повний текст програми підготовки розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка.