Національна школа суддів України

Неправосудний вирок: експертне обговорення

23 грудня 2019 року в Національній школі суддів України відбулося засідання групи розробників з обговорення позиції стосовно питань порушених, у конституційному поданні щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень статті 375 Кримінального кодексу України та проекту змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів”.

На початку зустрічі Ольгою Шаповаловою, начальником відділу підготовки викладачів (тренерів) — радником, було визначено формат роботи та очікувані результати за її наслідками. Розробники обговорили звернення судді Конституційного суду України Юровської ГВ та висловили  позиції щодо питань, порушених у конституційному поданні щодо відповідності Конституції України  положень статті 375 ККУ від 5 квітня 2001 року.

Також під час засідання було проведено роботу над текстом пропозицій змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів”.

До групи розробників залучені судді Михайло Вільгушинський, Дмитро Кратко, Лілія Карабак, Максим Ходаківський, заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Коротких та працівник цього відділу Ольга Короткова.