Національна школа суддів України

27–31 травня 2013 р., м. Одеса. Підготовка помічників суддів та консультантів окружних та апеляційних адміністративних судів

27–31 травня 2013 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів та консультантів окружних та апеляційних адміністративних судів.

Вітальними словами підготовку відкрила директор Одеського регіонального відділення НШСУ Даровська Ірина Сергіївна.

Для проведення занять викладачами запрошені судді Одеського окружного адміністративного суду Катаєва Елла Валеріївна, Балан Ярослава Володимирівна, Стефанов Сергій Олександрович, Потоцька Нінель Володимирівна, головний експерт відділу криміналістичних досліджень Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Головному управлінні МВС України в Одеській області, кандидат юридичних наук Назаров Олег Анатолійович, доцент кафедри адміністративного та фінансового права Національного університету “Одеська юридична академія”, кандидат юридичних наук Бачеріков Олег Вадимович та професор кафедри документознавства та інформаційної діяльності Одеського національного політехнічного університету, доктор педагогічних наук Семенова Алла Василівна.

 Під час навчання буде вивчено найбільш актуальні питання:

- Докази і доказування в адміністративному судочинстві. Оцінка письмових доказів при розгляді спорів про оскарження та скасування податкових повідомлень – рішень.

- Учасники адміністративного процесу. Права та обов’язки осіб, які беруть участь у справі. Права та обов’язки інших учасників адміністративного процесу. Представництво в адміністративних справах. Способи захисту порушених прав, свобод та інтересів в адміністративному судочинстві. Участь прокурора в адміністративному процесі. Вирішення питань складу суду та відводів в адміністративному судочинстві.

         - Особливості розгляду адміністративними судами справ, пов’язаних з правовідносинами, що виникають за участю митних органів та у сфері національної безпеки і оборони. Визначення митної вартості товару.

         - Відкриття провадження в адміністративній справі та підготовка справи до розгляду. Дії судді. Судові виклики та повідомлення. Попереднє судове засідання: порядок його проведення, мета та завдання. Судові доручення. Порядок забезпечення адміністративного позову. Зміна  позовних вимог. Судові рішення за наслідками підготовчого провадження.

         - Психологія діяльності працівника апарату суду. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду: взаємовідносини судді з помічником судді, секретарем судового засідання. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Запобігання ефекту професійного вигорання, та інші.

Після закінчення підготовки всім слухачам буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.