Національна школа суддів України

27–31 травня 2013 р., м. Савастополь. Підготовка суддів окружних адміністративних судів, призначених на посаду судді вперше.

27–31 травня 2013 року в місті Севастополі  місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів окружних адміністративних  судів, призначених на посаду судді вперше.

Для проходження підготовки прибуло 23 судді окружних адміністративних  судів.

Для проведення навчання викладачами запрошені судді Севастопольського апеляційного адміністративного суду Дудкіна Тетяна Миколаївна, Дадінська Тамара Вікторівна, Дугаренко Ольга Володимирівна, Ілюхіна Ганна Павлівна, Кондрак Наталя Йосипівна, Санакоєва Майя Анзорівна, Кобаль Михайло Іванович, Мунтян Ольга Іванівна, Кукта Максим Валерійович, Курапова Зоя Іллінічна, Іщенко Галина Михайлівна, Щепанська Ольга Анатоліївна, Єланська Олена Едуардівна, Яковенко Світлана Юріївна та  Лядова Тетяна Романівна.

Під час занять буде вивчено такі питання:

-       Управління судовим процесом. Спілкування зі сторонами, які необізнані з вимогами судового процесу. Правові засоби попередження та припинення тиску на суддів з боку учасників процесу або інших осіб, з метою вплинути на хід або результати розгляду судової справи.

-       Особливості розгляду адміністративних спорів з відносин публічної служби.

-       Перегляд судових рішень в адміністративних справах. Підстави і порядок провадження за нововиявленими обставинами.

-       Особливості розгляду адміністративних спорів щодо захисту прав на свободу мирних зібрань і свободу об’єднань.

-       Судовий розгляд адміністративної справи. Особливості письмового провадження. Особливості розгляду справ в порядку скороченого провадження. Відкладення розгляду справи або оголошення перерви в її розгляді. Залишення позовної заяви без розгляду. Зупинення, закриття провадження в адміністративній справі.

-       Учасники адміністративного процесу, їхні права та обов’язки. Представництво в адміністративних справах. Вирішення питань складу суду та відводів в адміністративному судочинстві.

-       Особливості судових експертиз. Питання їх призначення і проведення. Напрямки розвитку судової експертизи. Експертизи в адміністративних справах. Призначення і проведення експерти, у тому числі: будівельно-технічних, товарознавчих, авто-технічних та інших. Обов’язкове призначення експертизи.

-       Процесуальні питання, пов’язані з виконанням судових рішень. Судовий контроль за виконанням судових рішень в адміністративних справах.

-       Докази та доказування в адміністративному судочинстві. Оцінка письмових доказів при розгляді спорів про оскарження та скасування податкових повідомлень.

-       Заходи процесуального примусу. Підстави і порядок застосування заходів процесуального примусу, види процесуального примусу.

-       Адміністративна юрисдикція. Проблеми розмежування компетенції між адміністративними, господарськими та загальними судами. Питання підсудності адміністративних справ. Правові позиції вищих судових інстанцій з цих питань. Зарубіжний досвід з цих питань.

-       Особливості розгляду адміністративних спорів щодо статусу іноземців, осіб, без громадянства, біженців, осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту.

-       Докази та доказування в адміністративному судочинстві. Оцінка письмових доказів при розгляді спорів про оскарження та скасування податкових повідомлень.

-       Практика застосування Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”.

          Після закінчення підготовки всім суддям буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.