Національна школа суддів України

27 травня 2013 р., м. Одеса. Cемінар для працівників апаратів місцевих загальних та апеляційних адміністративних судів.

27 травня 2013 року в місті Одесі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Одеським апеляційним адміністративним судом проведено семінар для працівників апаратів місцевих загальних та апеляційних адміністративних судів.

Вітальними словами семінар відкрив заступник голови Одеського апеляційного адміністративного суду Бітов Андрій Іванович.

Для проведення занять викладачами запрошені судді Одеського апеляційного адміністративного суду  Ступакова Інна Гаврилівна, Вербицька Ніна Володимирівна, Градовський  Юрій Михайлович та Бойко Андрій Володимирович.

Під час семінару вивчено такі питання:

- Організація адміністративного судочинства. Адміністративна юрисдикція і підсудність адміністративних справ, передача адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого адміністративного суду. Проблеми розмежування компетенції між адміністративними, господарськими та загальними судами. Передовий досвід щодо спеціалізаціїсуддівадміністративної юстиції. Досвід закордонних партнерів у здійсненні адміністративного судочинства.

- Окремі питання застосування процесуального законодавства при розгляді адміністративних справ. Особливості ведення адміністративного процесу. Розгляд адміністративної справи в судовому засіданні. Наслідки неявки в судове засідання особи, яка бере участь у справі. Відкладення розгляду справи або оголошення перерви в її розгляді. Залишення позовноїзаяви без розгляду. Зупинення, закриття провадження в адміністративній справі. Види судових рішень та вимоги до їх форми та змісту. Порядок ухвалення судового рішення в адміністративній справі, оскарження та набрання ним законної сили. Виправлення описок і очевидних арифметичних помилок у судовому рішенні. Роз’яснення судового рішення. Автоматизована система документообігу суду.

- Апеляційне та касаційне оскарження. Перегляд справ за нововиявленими обставинами.

- Процесуальні питання, пов’язані з виконанням судових рішень в адміністративних справах.    

Після закінчення семінару всім слухачам вручено Сертифікат Національної школи суддів України.