Національна школа суддів України

14 травня 2014 р. м. Харків. Періодичне навчання суддів місцевих загальних судів

Харківське регіональне відділення Національної школи суддів України продовжує практику доведення до відома суддівської спільноти інформації щодо об’єктивного і гуманного вирішення питань, пов’язаних із забезпеченням інтересів осіб, які вчинили суспільно небезпечні діяння, страждаючи на психічні розлади, що зумовлюють потребу в застосуванні примусових заходів медичного характеру.

14 травня 2014 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить періодичне навчання суддів  місцевих загальних судів з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Особливості психічних розладів, що зумовлюють психічну небезпеку особи. Особливості психічних розладів, що впливають на здатність особи усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними”.

У семінарі бере участь 21 суддя місцевих загальних судів Харківської області.

Для проведення семінару запрошено заступника директора Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України, кандидата медичних наук  Сергія Шума.

Під час семінару також буде вивчено тему щодо застосування цивільного законодавства під час вирішення питань про призначення судово-психіатричних експертиз. З цією темою виступить суддя Апеляційного суду Харківської області, кандидат юридичних наук Алла Котелевець.

Після закінчення семінару кожному судді, який був на ньому присутній, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.