Національна школа суддів України

Підтримуємо кваліфікацію суддів місцевих загальних судів

25–29 квітня 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково. 

Вітальною промовою відкрив підготовку начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький, який познайомив  суддів з актуальними питаннями передбаченими програмою підготовки та зазначив, що підготовка суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково в Національній школі суддів України у 2016 році проводиться на підставі стандартизованих програм підготовки. Іван Балаклицький наголосив на врахування вимог ст. 87 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, що передбачає проведення в межах підготовки тренінгів на теми: “Докази і доказування в кримінальному проваджені” та “Суддівська етика. Доброчесність судді” з наступним оцінюванням суддів.

Для проведення підготовки запрошено суддів Верховного Суду України, суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і  кримінальних справ, заступника голови Апеляційного суду Київської області, суддів апеляційних судів, начальника відділу взаємодії із засобами масової інформації Верховного Суду України, визначних науковців та експертів з метою ефективного проведення лекцій та тренінгів.    

Під час підготовки суддя Верховного Суду України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Василь Гуменюк запропонує обговорити актуальні питання застосування земельного законодавства. Галина Юровська, суддя  Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, кандидат юридичних наук розкриє актуальні питання щодо особливості розгляду цивільних справ про визнання правочинів недійсними та особливості вирішення окремих категорій житлових спорів. Суддя  Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Олег Ткачук надасть судову практика розгляду спорів, які випливають з кредитних правовідносин. Важливим з огляду на підвищену увагу до роботи і життя суддів є питання начальника відділу взаємодії із засобами масової інформації Верховного Суду України Людмили Момот щодо комунікації судової влади.

Високий професійний рівень викладачів, обговорення під час лекції, проведені практичні заняття сприятимуть ефективнішому застосуванню норм законодавства при прийнятті суддями рішень.

Повний текст програми підготовки розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка.