Національна школа суддів України

2 – 6 червня 2014 р. м. Харків. Підготовка секретарів судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів.

2 – 6 червня 2014 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів.

Для проходження підготовки прибуло 13 працівників Харківського апеляційного господарського суду та господарського суду Харківської області.

Вітальними словами підготовку відкрили директор Харківського регіонального відділення,  заслужений юрист України Валентина Коржик та суддя Харківського апеляційного господарського суду, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Володимир Афанасьєв.

Для проведення підготовки запрошені судді та керівники структурних підрозділів Харківського апеляційного господарського суду.

Під час занять буде вивчено такі питання:

-Основні положення Закону України “Про судоустрій i статус суддів” від 07.07.2010, питання його застосування. Напрямки реформування судової системи.  Інновації в судочинстві, проекти нових кодексів, змін до законодавства.

-Доступ до правосуддя і обслуговування користувачів. Адміністративна складова управління проходження справ у судах.

-Загальні правила ведення судового діловодства в місцевих та апеляційних господарських судах. Передача справ на архівне зберігання. Дотримання вимог інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних господарських судах.

-Порядок приймання та облік судових справ i кореспонденції.  Основні вимоги до опрацювання (розгляду) документів, які не стосуються розгляду судових справ.

-Вимоги, порядок оформлення судових справ та передача їx до канцелярії суду. Направлення справ зі скаргами (поданнями) до судів вищих інстанцій.

-Організація   роботи   зi   зверненнями   громадян. Розмежування звернень (запитів) відповідно до Закону України “Про звернення громадян” та Закону України “Про доступ до публічно інформації”.

-Автоматизована система документообігу суду. Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затверджене Рішенням Ради суддів України від  26.11.2010  № 30.

-Статус секретарів судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів. Порядок прийому та звільнення з посади секретарів судового засідання згідно iз Законом України “Про державну службу” . Вимоги, що пред’являються до oci6, призначених на посади секретаря судового засідання.

Після закінчення підготовки всім слухачам, які її пройшли, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.