Національна школа суддів України

3 - 7 березня 2014 р. м. Харків. Підготовка помічників суддів і консультантів місцевих та апеляційних господарських судів.

3 - 7 березня 2014 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів і консультантів місцевих та апеляційних господарських судів.


Для проходження підготовки прибуло 17 помічників суддів Харківського апеляційного господарського суду та господарського суду Харківської області.

Вітальними словами підготовку відкрили суддя, голова Харківського апеляційного господарського суду, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Василь Кухар та директор Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України, заслужений юрист України, заслужений юрист України Валентина Коржик.

Для проведення підготовки запрошені судді та начальники підрозділів апарату Харківського апеляційного господарського суду.

Під час занять буде вивчено такі питання:

-   Статус помічників суддів та консультантів місцевих та апеляційних господарських судів. Порядок прийому та звільнення з посади помічників суддів згідно із Законом України “Про судоустрій і статус суддів”.

-   Європейська система захисту прав людини. Застосування Конвенції про захист прав людини  і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці.

-   Психологія діяльності працівника апарату суду. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду: взаємовідносини судді з помічником судді, секретарем судового засідання.

-    Загальні правила ведення судового діловодства в місцевих та апеляційних господарських судах.

-    Загальні положення Господарського процесуального кодексу. Особливості розмежування категорій справ.

-   Застосування в роботі місцевих та апеляційних господарських судів постанов Пленуму Верховного Суду України та пленумів вищих спеціалізованих судів.

-   Співвідношення Цивільного та Господарського кодексів України. Актуальні питання   забезпечення виконання  та застосування ГПК України. Підвідомчість і підсудність справ  господарського суду.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.