Національна школа суддів України

Антикорупційне законодавство

30 травня 2017 року в місті Одесі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для старших секретарів, секретарів місцевих загальних судів, головних і провідних спеціалістів місцевих та апеляційних судів на тему: “Антикорупційне законодавство”.  

Удосконалити знання в галузі антикорупційного законодавства  працівникам апаратів судів допомагали адвокат, доцент кафедри конституційного права та правосуддя Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, кандидат юридичних наук Катерина Кармазіна та адвокат , кандидат юридичних наук Андрій Фальковський.

Під час семінару слухачі ознайомились із характеристикою системи та повноважень антикорупційних органів України, проаналізували міжнародні стандарти антикорупційного законодавства та їх запровадження в Україні, детально розглянули проблемні питання щодо заповнення декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, обговорили  можливість дисциплінарної, адміністративної та кримінальної відповідальності за скоєння корупційних правопорушень.   Також працівники апаратів судів виконали  практичні та ситуативні  завдання  щодо конфлікту інтересів та фінансового контролю,  прийняття подарунків і провокації корупційного правопорушення.