Національна школа суддів України

Докази і доказування в господарському судочинстві

16 квітня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах підготовки суддів апеляційних господарських судів провела тренінг “Докази і доказування в господарському судочинстві”.    

Тренінг відкрив модератор – викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів), суддя Верховного Суду України у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Олександр Потильчак, який представив викладачів (тренерів),визначив мету і навчальні цілі курсу та з’ясував очікування суддів від заходу.

Тренінг провели викладачі (тренери) Павло Горбасенко, Олеся Дупляк, Олена Коротун, які висвітлили ознаки доказів: належність, допустимість, достовірність та достатність, проаналізували підстави звільнення від доказування та оцінку доказів у господарському процесі, обговорили вимоги щодо застосування преюдиції в господарському процесі.

У ході обговорень матеріалів тренінгу та вирішення його завдань тренери зуміли залучити всіх слухачів і слухачок до активної роботи.

Доцільним для використання в роботі для суддів господарських судів було виконання практичних завдань у малих групах, опрацювання модельних справ для дискусії та вирішення тестових завдань із використанням клікерів.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.