Національна школа суддів України

Особливості написання судових рішень

8 лютого 2015 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить для  суддів місцевих загальних судів семінар на тему:  “Написання судових рішень у цивільному та кримінальному судочинстві”.

У семінарі беруть участь 27 суддів місцевих загальних судів Чернівецької області.

Вітальними словами  семінар відкрили заступник голови Апеляційного суду Чернівецької області Володимир Міцней та директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник.

Для проведення  семінару запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області Степаниду Підгорну, Наталію Височанську та  Валентину  Чупікову.

Під час семінару судді розглянуть сутність, поняття, цілі, адресати судового рішення; ознайомляться з міжнародними стандартами, що регламентують забезпечення законності, обґрунтованості та справедливості судових рішень; проаналізують рішення Європейського суду з прав людини та практику застосування рішень ЄСПЛ національними судами; визначать загальні підходи до написання судових рішень та звернуть увагу на особливості  усунення недоліків судового рішення судом, що його ухвалив, а також відпрацюють навички написання рішень у цивільному та кримінальному судочинстві.

Після закінчення семінару кожному судді, який брав у ньому участь, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.