Національна школа суддів України

Підвищуємо кваліфікацію суддів місцевих загальних судів

3–7 квітня 2017 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Відкриваючи захід, заступник директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова ознайомила суддів із програмою підготовки та повідомила, що під час підготовки буде проведено  тренінг з оцінюванням на тему: “Забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб та населення, постраждалого від конфлікту”. Цей тренінг проведуть судді Одеського окружного адміністративного суду Олена Соколенко, Олег Білостоцький, суддя Жовтневого районного суду Миколаївської області Сергій Глубоченко та суддя Київського районного суду м. Одеси Геннадій Войтов. Окрім того, буде проведено апробацію тренінгу на тему: “Застосування статті 8 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини” (цивільний та кримінальний аспект).

Підвищувати кваліфікацію суддів місцевих загальних судів запрошено суддів Апеляційного суду Одеської області Юліана Кравця, Світлану Погорєлову, Олександра Таварткіладзе, Олександра Журавльова, Олега Копіцу та суддю цього ж суду у відставці Ігоря Слободяника.

Підготовку розпочато з визначення проблемних аспектів розгляду цивільних справ, пов’язаних із захистом права власності. Також у ході підготовки судді проаналізують судову практику з розгляду спорів, що випливають з кредитних правовідносин, розглянуть актуальні питання застосування трудового законодавства, застосування цивільного законодавства при розгляді земельних спорів, особливості кваліфікації злочинів у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг, антикорупційне законодавство та провадження у справах про адміністративні правопорушення.