Національна школа суддів України

Працівники апаратів місцевих та апеляційних судів підвищують рівень кваліфікації

6–10 червня 2016 року в місті Дніпропетровську місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку старших секретарів, секретарів, головних і провідних спеціалістів місцевих та апеляційних судів.

Відкриваючи підготовку,  директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник ознайомила слухачів з метою та регламентом роботи заходу.

Для проведення підготовки запрошено досвідчених суддів, провідних науковців та фахівців з окремих питань. Підготовка буде проходити із застосуванням інтерактивних методів: інтерактивних лекцій з демонстраціями презентацій Power Point, модерованих дискусій тощо.

Під час підготовки працівники апаратів судів розглянуть практику складання судових рішень, особливості розгляду деяких категорій справ окремого провадження, підстави та порядок проведення заочного розгляду справи, застосування Закону України “Про виконавче провадження”, адаптацію національного законодавства до міжнародних норм і стандартів, практику розгляду земельних спорів, а також ознайомляться з антикорупційним законодавством та Європейською системою захисту прав людини, інноваціями в судочинстві, проектами  нових кодексів та  змінами до законодавства.

Окрім того, слухачі удосконалять свої знання з українського ділового мовлення, ознайомляться з етичними основами судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду, навчаться застосовувати правила поведінки працівників суду.

Після закінчення підготовки буде проведено анкетні опитування слухачів.